LUKOIL is een internationaal verticaal geïntegreerd energiebedrijf actief in meer dan 40 landen op vier continenten. LUKOIL is één van de grootste private en beursgenoteerde energiebedrijven ter wereld op vlak van bewezen oliereserves en is verantwoordelijk voor meer dan 2% van de wereldwijde olieproductie, alsook voor ongeveer 1% van de wereldwijde oliereserves. De aandelen worden verhandeld op de beurzen van het Verenigd Koninkrijk, Rusland, de Verenigde Staten en Duitsland, waarbij de meerderheid van de aandelen in handen is van de minderheidsaandeelhouders.

LUKOIL is al meer dan 20 jaar aanwezig in Europa. De activiteiten van LUKOIL in Europa zijn de ontginning, productie en raffinage van olie en gas, alsook marketing, stroomvoorziening en hernieuwbare energie. Op vlak van downstream-activiteiten bedient LUKOIL vandaag 4 raffinaderijen en ongeveer 1500 tankstations in Europa. In 2007 werd LUKOIL actief op de Benelux-markt, met de overname van 157 JET-tankstations in België en Luxemburg. Sindsdien heeft LUKOIL haar aanwezigheid op deze markt versterkt, in het bijzonder dankzij de participatie in 2009 in de Zeeland Refinery in Vlissingen. In 2012 volgt de overname van 59 tankstations van de Verolma Groep in Nederland en in 2013 volgt de overname van 21 tankstations van Rotonde. De overname van AutoMaas eind 2015 was de volgende stap in de expansiestrategie van het bedrijf dat steeds rekening houdt met de belangen van haar klanten.

Wereldwijd zet LUKOIL in op de verticale integratie van de volledige productieketen: van de ontginning van olie en gas tot brandstoffenverkoop. Dankzij deze strategie kan het LUKOIL zich sinds 2007 op de Belgische markt positioneren als prijsbreker.

Surf voor meer info over de LUKOIL groep naar www.lukoil.com.